Woont u in Bookmolen en wilt u spouwmuurisolatie kopen? Dan helpen wij u graag op weg en kunnen u tevens in contact brengen met erkende isolatiebedrijven uit uw regio. Door het aanbod vervolgens te vergelijken kunt u kiezen voor de beste offerte en maakt u dus een betere keuze. Vraag door gebruik te maken van onze offerte service meerdere isolatie offertes op. Gratis en vrijblijvend.

Wat is spouwmuurisolatie?

Het isoleren van uw huis in Bookmolen vraagt soms om een relatief kleine investering die u snel terugverdiend heeft. Eén van de kleinere investeringen is het isoleren van uw spouwmuur. Het is een effectieve manier om uw huis warmer te houden en vocht buiten te houden, waardoor u uw energierekening verlaagt. De grondstof voor de isolatie is redelijk goedkoop en het inbrengen van de isolatie is niet arbeidsintensief. Het isoleren van uw spouwmuur is binnen 1 dag klaar zonder dat u er iets van merkt. Het werk vindt plaats aan de buitenkant van uw huis, geeft geen troep en als het af is, is de gevel van uw huis voor het zicht niet veranderd. Lees verder: spouwmuurisolatie.

Kosten chemisch isolatiemateriaal voor de spouw

 • Glaswolvlokken (gerecycled glas) kost tussen de €12 euro en €18 euro per m2.
 • Pur isolatie kost €25 euro per m2.
 • Aminotherm (vaak gebruikt als vervanger van UF) kost ongeveer €20 euro per m2.
 • EPS parels (zeer vochtbestendig) kosten ongeveer €14 euro per m2.
 • XPS parels (het beste middel, EPS+) kosten ongeveer €17 euro per m2.

Deze prijzen gelden inclusief BTW/TVA en inclusief arbeidsloon.

Kosten natuurlijk isolatiemateriaal voor de spouw

 • Vlas (daken, plafonds, vloeren, muren) €14 euro per m2 bij 12 cm dikte.
 • Katoen (binnenmuur, vloer, dak) €11,50 euro per m2 bij 100 mm dikte.
 • Houtvezel (daken, vloeren, muren) €20 euro per m2.
 • Hennep (daken, muren, plafonds, vloeren) €17,50 euro bij 100 mm dikte.
 • Schapenwol (daken, vloeren, plafonds, binnenmuren, gevels) €1 euro per kilo, €20 euro per m2.
 • Papiervlokken (muren, daken, vloeren) €1,20 euro per kilo.
 • Kurk (muren, vloeren, plafonds, daken) €30 euro per m2.

Deze prijzen gelden inclusief BTW/TVA en inclusief arbeidsloon.

Spouwmuurisolatie kopen in Bookmolen

Het is niet verstandig uw spouwmuur zelf te isoleren. Als een isolatie verkeerd wordt toegepast, zijn de gevolgen veel nadeliger dan wanneer u uw spouwmuur niet isoleert. Daarbij is het moeilijk te bepalen welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning in Bookmolen is. Dit ligt aan de spouwbreedte, de ligging van uw woningen en de conditie van uw stenen en voegen. Zie: spouwmuurisolatie kopen.

Isolatiekorrels en isolatieparels

Isolatiekorrels zijn EPS parels of XPS parels. De afkortingen EPS en XPS zijn geen merknaam, maar de naam van de grondstof en het productieproces. De grondstof voor EPS is aardolie en het productieproces zorgt voor de eigenschappen van EPS. XPS lijkt op EPS maar het productieproces is anders dan EPS, waardoor de kwaliteit van het product verschilt. In het geval van XPS is de kwaliteit beter dan dat van EPS. De eigenschappen zijn niet anders, ze zijn slechts versterkt. XPS heeft een hogere druksterkte en is nog beter bestand tegen vocht door de gesloten celstructuur. EPS- en XPS parels zijn verkrijgbaar van verschillende merken en hebben daarom soms een andere naam.

Soorten spouwmuurisolatie in Bookmolen

Er is maar één soort spouwmuurisolatie, het vullen van de spouw tussen uw buitenmuur en binnenmuur. Er zijn wel verschillende soorten materiaal wat u in Bookmolen kunt kopen. Er zijn 2 bronnen, natuurlijke materialen en chemische materialen. De chemische materialen hebben bijna allemaal aardolie als basis, de natuurlijke materialen zijn dierlijk of plantaardig.

Oude spouwmuurisolatie verwijderen

In de beginfase van het isoleren van spouwmuren (vanaf de jaren ’70) werd het materiaal UF-schuim gebruikt (Ureum Formaldehyde). Dit schuim is in de loop der jaren flink verbeterd, maar dat was bij de eerste toepassingen anders. Door de oude kwaliteit en het verkeerd toepassen is veel isolatie dat uit UF-schuim bestaat inmiddels verpoederd, gescheurd of uitgezakt. Anders gezegd, het isoleert niet meer en moet worden vervangen en moeten eerst de oude resten verwijderd worden. Het niet meer goed werken van uw spouwisolatie merkt u aan vochtplekken binnenshuis. Zie spouwmuurisolatie verwijderen.

Voordelen

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn niet alleen een forse verlaging van uw energierekening. De isolatie is ook goed voor het milieu en het langer mee gaan van uw CV ketel. Er vindt minder milieubelasting plaats doordat u minder stookt, waardoor er minder CO2 in de lucht komt. Een andere goede bijkomstigheid is de afname van vocht in uw woning in Bookmolen en dat is wel zo belangrijk. Vocht zorgt voor veel gezondheidsklachten zoals luchtwegaandoeningen door de ophoping van schimmel in uw woning.

Wat zijn de kosten in Bookmolen precies?

Als u wilt weten wat u moet betalen voor spouwmuurisolatie dan kunt u het beste meerdere offertes opvragen bij isolatiebedrijven. Door te kiezen voor de beste offerte kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden, premies, besparingen en het rendement. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.