De voordelen van spouwmuurisolatie zijn niet alleen een forse verlaging van uw energierekening. De isolatie, die u er na gemiddeld 4 jaar weer uit heeft, is ook goed voor het milieu en het langer mee gaan van uw CV ketel. Er vindt minder milieubelasting plaats doordat u minder stookt, waardoor er minder CO2 in de lucht komt. Een andere goede bijkomstigheid is de afname van vocht in uw woning. Vocht zorgt voor veel gezondheidsklachten zoals luchtwegaandoeningen door de ophoping van schimmel in uw woning.

Wat doet spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat het vocht en kou van buiten niet door de ruimte tussen uw buiten- en binnenmuur, de spouw, in uw woning worden gebracht. Ook zorgt deze isolator ervoor dat de warmte uit uw woning niet naar buiten wordt weggesluisd. Dit gebeurt door de ruimte tussen uw muren op te vullen met een isolator. Het houdt de warmte binnen en vocht en kou buiten.

Installeren

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat het aanbrengen in een dag gebeurd is. Daarnaast vindt het aanbrengen buiten plaats, u heeft er geen last van. Het is één van de (relatief) goedkoopste isolatie manieren die u in een korte periode van 4 jaar terugverdient. Gemiddeld komt u per m2 uit op €16 euro. Natuurlijke isolatoren zijn wel duurder en lastiger aan te brengen, maar hebben het grote voordeel dat ze damp doorlatend zijn, of te wel damp-open. U hoeft zo niet actief te luchten door een paar keer per dag ramen open te zetten, zodat er op die manier geen warmte verloren gaat.

Vervangen

De meeste isolatoren zijn niet onderhoudsgevoelig en hoeven niet vervangen te worden. Alleen materialen van vroeger die nu vergaan zijn, moeten worden vernieuwd. Hiervoor zuigt men eerst uw muur leeg. De lege spouw (zonder bouwafval etc) wordt dan met nieuwe spouwmuurisolatie gevuld.