Vochtproblemen in huis zijn slecht voor uw gezondheid. Met name de manifestatie van het vocht door schimmel en bacteriën zorgen voor luchtwegproblemen en allergieën. Maar ook optrekkend vocht vanuit de grond is heel slecht voor u. In grondwater zit het gas radon dat door verdamping vrijkomt. Het is een gas dat u niet hoort in te ademen. Grondvocht en regenvocht kunnen uw huis binnenkomen via de muren. Ook vocht dat in huis zelf wordt geproduceerd door uw lichaam en gebruik van water is slecht. Er moet dan ook altijd goed geventileerd worden om vocht uit uw woning te laten verdwijnen.

Vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Het kan gebeuren dat u, voordat u uw muur liet isoleren, geen last had van vocht en nu ineens wel. Dit hoeft niet altijd de schuld te zijn van het verkeerd isoleren van de spouwmuur. De muur is juist zo goed geïsoleerd dat het vocht dat u binnenshuis produceert, niet meer via de muren uw huis verlaat. Dit zorgt voor vochtophoping. Het is goed uw spouwmuur te isoleren, maar let daarbij altijd op bijvoorbeeld het plaatsen van ventilatieroosters om binnenshuis vocht uit uw woning te krijgen.

Materiaal spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan problemen geven aan de buitenste muur van uw woning. Stenen nemen vocht op door regen. Dit vocht wordt door luchtcirculatie weer vrijgegeven aan de buitenlucht. Door het vullen van uw spouw, dus het weghalen van lucht binnenin uw spouw, verdwijnt de luchtcirculatie en houden de stenen het vocht langer vast. De stenen worden hierdoor poreuzer en kunnen bij vorst en dus uitzetting barsten. Het is daarom belangrijk dat u voor een vochtregulerend isolatiemateriaal kiest. U kunt ook uw muren die de meeste regen opvangen impregneren om het vasthouden van vocht te voorkomen. Het soort impregneermiddel hangt af van de staat van uw stenen.