Het vergelijken van isolatiemateriaal is het eerste dat je kunt doen, zelfs als je nog niet weet welk materiaal het meest geschikt is voor je woning. Je kunt al vergelijken op de meest toegepaste materialen, namelijk EPS of XPS parels, PUR en glas- of steenwol.

Onderdelen offerte

Een isolatie offerte heeft een paar standaard onderdelen. Deze onderdelen zijn:

– Voorinspectie

Bij de offerte moet een voorinspectie van de spouw met een camera (endoscopische inspectie) zitten. Zonder voorinspectie is niet te zien of er bouwvuil of cementbaarden in de spouw zitten die de isolatie zullen verslechteren. Het bedrag op de offerte wordt hoger als er bouwafval aanwezig is, ook al was dit niet van te voren bekend.

– Garantievoorwaarden

Daarnaast moeten de garantievoorwaarden in orde zijn. Dit betekent minimaal 10 jaar garantie op de uitvoer en de kwaliteit. Je kunt nog onderhandelen over de garantie van gevolgschade aan de binnenzijde van je woning. Een goede installateur staat ook daar garant voor.

– Omschrijving werkzaamheden

Iedere offerte heeft een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden en het geleverde product. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan tijdens het plaatsen en een eventuele garantie claim. Ook is dit erg belangrijk bij de aanvraag van een eventuele subsidie.

– Planning

De planning van de werkzaamheden staan goed omschreven en wanneer aan die planning voldaan kan worden. Je zult bijvoorbeeld akkoord moeten gaan voor een bepaalde datum om de agenda van de uitvoerder kloppend te houden.

– De prijs

Er moet een duidelijke prijs met eventueel meerwerk in staan. Ook moet het totaalbedrag onderverdeeld worden in subbedragen zodat te zien is hoeveel elk onderdeel zal kosten.

Prijsverschil

Vaak zijn er prijsverschillen in het aanbod van isolatiebedrijven. Door het aanvragen van offertes via onze offerte service, krijg je aanbiedingen die scherper zijn dan wanneer je de uitvoerders apart contacteert. Vervolgens kun je kiezen voor het beste aanbod en daardoor een betere keuze maken.