Het vergelijken van materiaal is het eerste dat u doet. Zelfs als u nog niet weet welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning. U kunt toch al vergelijken op de meest toegepaste materialen, namelijk EPS- of XPS parels, pur en glas- of steenwol. Vergelijk hiervoor op merk en de kwaliteit en prijs die daar vaak aan verbonden zijn. Vervolgens vult u op onze offerte service pagina uw voorkeuren in, waarna u vaak binnen 5 minuten diverse aanbiedingen krijgt van uitvoerders.

Prijsverschil

Door het aanvragen van offertes via onze offerte service, krijgt u aanbiedingen die scherper zijn dan wanneer u de uitvoerder apart contacteert. Dit komt omdat uitvoerders zich moeten aansluiten bij onze service en weten dat u meerdere aanbiedingen gepresenteerd krijgt. Er zijn wel een paar dingen waar u aandacht aan moet besteden.

Onderdelen offerte

Een isolatie offerte heeft een paar standaard onderdelen. Deze onderdelen zijn:

– Voorinspectie

Bij de offerte moet een voorinspectie van uw spouw zitten met een camera (endoscopische inspectie). Zonder voorinspectie is niet te zien of er bouwvuil of cementbaarden in uw spouw zitten die de isolatie verslechteren. Het bedrag op de offerte wordt hoger als er bouwafval aanwezig is, ookal was dit niet van te voren bekend.

– Garantievoorwaarden

Daarnaast moeten de garantievoorwaarden in orde zijn. Dit betekent minimaal 10 jaar garantie op de uitvoer en de kwaliteit. U kunt nog onderhandelen over de garantie van gevolgschade aan de binnenzijde van uw woning. Een goede installateur staat ook daar garant voor.

– Omschrijving werkzaamheden

Iedere offerte heeft een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden en het geleverde product. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan tijdens het plaatsen en een eventuele garantie claim. Ook is dit erg belangrijk bij uw aanvraag van een eventuele premi.

– Planning

De planning van de werkzaamheden staan goed omschreven en wanneer aan die planning voldaan kan worden. U zult bijvoorbeeld akkoord moeten gaan voor een bepaalde datum om de agenda van de uitvoerder kloppend te houden.

– De prijs

Er moet een duidelijke prijs met eventueel meerwerk instaan. Ook moet het totaalbedrag onderverdeeld worden in subbedragen zodat te zien is hoeveel elk onderdeel zal kosten.