Het rendement van het isoleren van uw spouwmuur kunt u berekenen door de daling van uw energierekening of de terugverdientijd van uw investering. Dit hangt weer af van het rendement van het materiaal. Het rendement van het materiaal wordt aangegeven met HR+ of HR++. Alle materialen hebben een HR+ rendement. De materialen met HR++ zijn pur en EPS- en XPS parels.

Rendement in geld

U heeft uw spouwmuurisolatie er in de meeste gevallen na 4 jaar weer uit. Dit is wel afhankelijk van de breedte van uw spouw en het gekozen materiaal. We gaan bij deze berekening uit van gemiddelde maten en materiaal prijzen. De verlaging van uw energierekening begint natuurlijk direct. Deze hangt samen met het gasverbruik per jaar. In de zomermaanden zult u dus niet meteen resultaat zien. Na uw jaarafrekening zal het maandbedrag dat u moet betalen naar beneden worden bijgesteld.

Gasverbruik

Uw gasverbruik zal jaarlijks met 9 tot 11 m3 afnemen per geïsoleerde m2. Omgerekend naar 30 m2 komt u gemiddeld uit op 180 m3 gas besparing per jaar. Met de huidige energieprijs levert dit u €112 euro per jaar aan besparing op. Dit bedrag kunt u aanpassen naar uw situatie. Zo bespaart u in een woning van 90 m2 jaarlijks in uw gasverbruik 540 m3. Omgezet naar euro’s is dit €336 euro per jaar. Deze prijzen zijn gebaseerd op de huidige gasprijzen (januari 2018), welke aan schommelingen onderhevig zijn.

Rendement in gezondheid

Het leven in een omgeving zonder vochtproblemen is een goede investering in uw gezondheid. Om vochtophoping te voorkomen laat u bijvoorbeeld uw spouwmuur isoleren. Dit betekent dat u uw woning meer zult moeten ventileren. Het vocht dat in uw woning ontstaat, zal namelijk niet meer op een natuurlijke manier (via de muren) de woning kunnen verlaten en hoopt zich alsnog op. Dit veroorzaakt luchtweg aandoeningen en allergieën.