Ook in 2020 is het mogelijk om te kiezen voor een premie om uw investering in spouwmuurisolatie nog aantrekkelijker te maken. Het premiebedrag per m2 bedraagt ook in 2020 maar liefst €6 euro per m2. Gezien u spouwmuurisolatie al voor €13 euro per m2 kunt laten plaatsen gaat het hier om een royale bijdrage van de Vlaamse overheid om uw woning energiezuiniger te maken.

Voordelen

Het laten plaatsen van spouwmuurisolatie zonder premie biedt de volgende voordelen.

  • U verdient uw investering terug binnen 3 tot 7 jaar
  • U kunt spouwmuurisolatie binnen een dag laten plaatsen
  • Het is niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen
  • Er verandert vrijwel niets aan uw woning
  • De isolatie kan van buiten de muur ingespoten worden. Niemand komt in uw huis om aan het werk te gaan.

Kunt u een premie ontvangen? Dan wordt uw investering nog interessanter. In dat geval zal uw terugverdientijd nog korter worden natuurlijk. Laat specialisten u meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft en vraag gratis offertes op.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Als u de premie voor spouwmuurisolatie wilt ontvangen dan dient het isolatiemateriaal aan de volgende waarden en criteria te voldoen. Zo moet het isolatiebedrijf werken volgens de STS 71-1 norm. De lambdawaarde mag maximaal 0.065 W/mK bedragen waarbij de volledige spouw gevuld wordt met een isolatiemateriaal. Verder moet de spouw minstens 50 mm breed zijn.

Houd ook rekening met:

  • Zelfstandigen, vrije beroepen, ondernemingen, vzw’s, verenigingen, collectieven, scholen en openbare besturen kunnen gebruik maken van de premie
  • Alleen voor bestaande gebouwen die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2016
  • De isolatie moet geplaatst worden door een aannemer of isolatiebedrijf
  • Enkel na-isoleren van de buitenmuren of spouwmuur is toegelaten

Premiebedrag

Het bedrag wat u in 2016 kon ontvangen is €6 euro per m2 en zal dit jaar ongewijzigd blijven. In 2018 wordt dit bedrag echter wel verlaagd naar €5 euro per m2. Beschermde klanten krijgen 50% opslag. In 2018 is deze opslag er niet meer als een percentage maar krijgen beschermde afnemers €9 euro per m2 aan premie voor spouwmuurisolatie. Voor het isoleren van een buitenmuur (buitengevelisolatie) kunt u €15 euro per m2 aan premie ontvangen.