Het rendement van uw spouwmuurisolatie is afhankelijk van de kwaliteit van het isolatiemateriaal maar bovenal van de kwaliteit van de werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan niet alleen uit het plaatsten van het materiaal, maar ook uit de voorinspectie van de spouw en het checken op lekkages en de staat van het dak.

Voorinspectie

Een voorinspectie betreft met name de conditie van de binnenzijde van de spouw. Deze moet schoon zijn, dus vrij van bouwvuil en/of cementbaarden om een goede isolatie te garanderen. Daarnaast wordt ook de conditie van uw stenen bepaald en uw voegconditie. Soms is impregnatie van uw stenen en voegwerk nodig omdat deze te oud zijn en daardoor te poreus. Daarnaast is de conditie van uw dak belangrijk. Als de waterafvoer van uw dak niet goed is, zal er alsnog vocht in de muren van uw spouw terecht komen via het dak, met alle gevolgen van dien. Als u al last heeft van vocht voordat u de spouw laat isoleren, moeten de bronnen worden opgezocht en opgelost.

Materiaal

Zoals bij ieder materiaal is de kwaliteit vaak merk en prijs gebonden. Dit is logisch, door investeringen van de fabrikant om een goed product te leveren, is meer tijd besteed aan onderzoek. Daarbij zijn er verschillen in bijvoorbeeld dichtheid en toevoegingen aan het materiaal dat een prijsverschil bepalen. Soms is een duurdere en dus vaak kwalitatief betere variant beter, ook op de lange termijn.

Korting

Staar u bij het investeren in uw spouwmuurisolatie niet blind op de goedkoopste offerte. Let hierbij goed op de randvoorwaarden zoals de garantie. Een uitvoerder kunt u vaak nakijken op referenties. Wellicht is hij iets duurder, maar zijn werk is ook beter. Dit voorkomt veel problemen, waardoor u op de lange termijn misschien nog duurder uit bent en alsnog last van vochtproblemen krijgt.