Het isoleren van uw gevel is hetzelfde als het isoleren van uw muur. Dit kunt u doen door het laten isoleren van uw spouw of, als dat niet mogelijk is, door het impregneren van uw buitenmuur of het isoleren van uw muur aan de binnenkant van uw woning. Gevelisolatie levert altijd een hoog rendement, dus een forse kostenbesparing op, mits het goed is uitgevoerd.

Spouwisolatie
De isolatie van uw spouw is het makkelijkst uit te voeren en levert het hoogste rendement. De gemiddelde terugverdientijd is 4 jaar. Dit is gezien de lange levensduur van spouwisolatie een prima investering waarop u jaarlijks veel terug verdient. Let er bij spouwisolatie op dat u de binnenmuren van de spouw goed laat nakijken op bouwpuin en cementbaarden. Het niet goed schoon zijn van de spouw geeft allerlei klachten die erger zijn dan een niet geïsoleerde spouw.

Impregneren

Als u geen spouw heeft of deze kan niet geïsoleerd worden, dan kunt u ervoor kiezen uw gevel te impregneren. De gevel zal daarna geen water meer doorlaten, waardoor u uw doel enigszins bereikt. Impregneren helpt alleen bij vocht dat van buitenaf komt, dus niet bij vocht uit de grond. De delen van uw gevel die uit hout bestaan kunnen ook geïmpregneerd worden. U kunt een gecombineerd impregneermiddel gebruiken tegen vocht, schimmel en brandwerende impregneer. Impregneren kost gemiddeld €6 euro euro per m2.

Isoleren kamermuur

Het isoleren vanuit de binnenkant van uw woning is een laatste alternatief. Het heeft het voordeel dat het warmte binnenhoudt, maar het nadeel dat het echt naadloos moet worden uitgevoerd én dat het moet overlopen op uw andere geïsoleerde delen van uw woning, zoals het plafond en de vloer. Als dit niet gebeurt ontstaan er koudebruggen of condensneerslag achter de isolatieplaten en tussen de muur of de eventuele niet isoleerbare spouw.